Vučić odlikovao Borisova, jedini spor koliko povećati plate građanima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom 15. febuara Dana državnosnosti Srbije odlikovao je bugarskog premijera Bojka Borisova, kome je uručen Orden Republike Srbije na lenti.

Orden je Bojku Borisovu uručen za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Republike Bugarske.

U svojoj reči zahvalnosti Bojko Borisov je građanima Srbije čestitao praznik, i rekao da nagradu prima u ime svih Bugara, koji su uložili velike napore tokom bugarskog predsedavanja EU, kako bi Srbija bila nerazdvojni deo Evrope i u najskorije vreme postala članica EU.

Borisov je takođe istakao da je za jednu državu najbolje da ima suseda članicu EU i dodao da se nada da će Srbija i Bugarska zajedno raditi na infrastrukturi, gasnim stanicama, razvoju turizma i sporta.
Borisov je ukazao i da vidi da Srbija ide pravim putem, ma koliko nekada teške bile odluke, koje moraju da se donosu

Borsiov je takođe istakao da je najlepše kada među narodima vladaju ljubav, mir i prijateljstvo Naveo je i da želi da Bugarska i Srbija sarađuju, a da jedini spor ubuduće bude – koliko će povećati plate svojim građanima.
Laureati su svojim radom doprineli da Srbija bude bolja i uspešnija, poručio je predsednik.Aleksandar Vučić i posebno zahvalio stranim dobtinicima za koje je rekao da su “širili ugled Srbije daleko van njenih granica čime su pokazali pripadnost istim ciljevima i vrednostima

U čast odlikovanih orkestar “Stanislav Binički” i hor RTS-a izveli su pesmu “Tamo daleko”

Sloodan Aleksić, Beograd (Izvor: RTS / Tanjug / Fonet)

Foto: Fejsbuk stranica Bojka Borisova

About Slobodan Ćosa Aleksić 388 Articles
Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*