Atletski asovi Dragutin Topić i Tereza Marinova promovišu „Lavlji skok“ u Dimitrovgradu

Svetski poznata atletska imena Dragutin Topić i Tereza Marinova boraviće sutra, 18. februara u Dimitrovgradu. Oni će promovisati sportsku manifestaciju „Lavlji skok – Dimitrovgrad 2019“ čiji je početak zakazan za 11:00 časova u sportskoj hali.

Učešće na atletskom mitingu je najavilo 50-ak atletičara iz Srbije i Bugarske. Oni će se nadmetati u skakačkim disciplinama – skok uvis, skok udalj, troskok i skok motkom.

Na svečanom otvaranju koje će početi u 12:30 sati prisustvovaće i Dobromir Karamarinov, predsednik atletskog saveza Bugarske i prvi potpredsednik Evropske atletske federacije.

Pokrovitelj atletske manifestacije je opština Dimitrovgrad. Podršku ovom događaju su pružili atletski savezi Srbije i Bugarske, kompanija „Trejs Srbija“, Sportsko turistički centar „Caribrod“, Sportski savez „Caribrod“, privatne firme, preduzeća i ustanove.

  A. Todorov (Izvor: Opština Dimitrovgrad)

Foto: Opština Dimitrovgrad

About Aleksandar Todorov 1752 Articles
Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*