Vučić: Istočni krak Koridora 10 gotov za tri, a južni za dva meseca

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u Bukureštu sa premijerima Rumunije, Bugarske i Grčke, Vijorikom Dančilom, Bojkom Borisovom i Aleksisom Ciprasom razgovarao o nastavku infrastrukturnih radova, kao i o pitanjima iz oblasti energetike.

„Danas smo na veoma ozbiljan i odgovoran način sagledavali sve o čemu smo govorili na prethodnim sastancima i dogovarali smo nastavak infrastrukturnih radova” – rekao je Vučić na konferenciji za medije.

Istakao je da je sa rumunskom premijerkom Viorikom Dančilom razgovarao o izgradnji auto-puta koji treba da poveže Srbiju i Rumuniju, o izgradnji četiristokilovoltnog dalekovoda Pančevo – Rešica i o gradnji elektrane Đerdap 3.

Sagovornike je obavestio da će za manje od tri meseca biti završen istočni krak Koridora 10, a za manje od dva meseca južni krak prema Severnoj Makedoniji.

Kako je istakao, najviše se razgovaralo o tome šta četiri države mogu da urade na međusobnom povezivanju gasovoda i svih ostalih energetskih izvora.

Premijere Rumunije, Bugarske i Grčke sam obavestio o situaciji na Zapadnom Balkanu i zamolio ih za podršku na evropskom putu i verujem da će ona biti jednako snažna ili još snažnija u budućnosti, kazao je Vučić.

Izvor: Fonet

Foto: Fejsbuk stranica Bojka Borisova

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar