Na Gradini pun kombi neprijavljene robe

Carinici su u saradnji sa policijom 10. aprila 2019. godine, na ulazu graničnog prelaza Gradina kod Dimitrovgrada, zaplenili skoro 700 komada odeće i aksesoara, među kojima i plagijata poznatih brendova, ali i žestokih alkoholnih pića i cigareta ukupne vrednosti gotovo 500.000 dinara.

Kada je kombi marke „folksvagen“ bugarskih registarskih oznaka stigao na red za kontrolu, osmoro državljana te zemlje koje se nalazilo u njemu reklo je da putuje ka Belgiji ne noseći sa sobom ništa osim prtljaga.

U kombiju se međutim našlo i mnogo toga što putnici nisu prijavili, a pokušali su da zamaskiraju putnim torbama.

Reč je o većoj količini majica i torbica „živanši“, „luj viton“, „fendi“ i „guči“ za koje se sumnja da su kopije poznatih brendova, kao i gotovo 400 autentičnih majica, bluza i šortseva manje poznate marke.

This image has an empty alt attribute; its file name is 220-1024x683.jpg

Među zaplenjenom robom našle su se i 22 flaše bugarske rakije „peštera“, ali i 50 paklica „davidofa“ sa bugarskim akciznim markicama.

Kako je naveo 31-godišnji suvozač protiv koga je pokrenut prekršajni postupak, neprijavljenu robu pokušao je da prokrijumčari za prijatelja koji drži prodavnicu u Belgiji.

Pošto njena vrednost premašuje trećinu vrednosti vozila, do okončanja prekršajnog postupka zadržan je i kombi.

Izvor i foto: Uprava carina

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar