“Roleks” vredan 13.500 evra sakrio u džepu od jakne

Kako prenosi RTS, neprijavljeni “roleks” vredan 13.500 evra zaplenjen je na graničnom prelazu Gradina, saopštili su iz Uprave carine. Sat je pronađen u džepu jakne jednog od putnika koji je putovao u automobilu bosanskohercegovačkih registarskih oznaka iz Grčke ka BiH sa još dvojicom državljana te zemlje, navodi se u saopštenju.

Iako su putnici u razgovoru sa carinskim službenicima rekli da nemaju ništa da prijave, ispostavilo se da ipak nije tako.
Prilikom kontrole u rancu 40-godišnjeg suvozača pronađena je prazna kutija “roleksa”, za koju je putnik rekao da je zbog lepote njene izrade nosi kući kao suvenir.
Na zahtev carinika da pokaže sat, putnik je najpre negirao da ga ima, ali je traženi predmet ipak pronađen, i to u unutrašnjem džepu jakne koju je nosio na sebi.
Putnik je potom rekao da je kutija sa “roleksom” pošiljka iz Grčke za prijatelja u BiH, a da je njegov posao bio samo da ga prenese.
Iz Uprave carine podsećaju putnike da na graničnom prelazu obavezno prijave svu vredniju robu koju nose sa sobom, bez obzira na to da li se radi o poklonu, jer će se su suprotnom naći u prekršaju.

Izvor i Foto: RTS

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar