VIDEO: Novosadski poljoprivredni sajam – Od traktora do začina

Novosadski sajam ide vekovima starom trasom novosadskih i futoških vašara. Prva velika poljporivredna izložba na tom mestu održana je 1923. godine, a od 1959. Novosadski sajam je u Uniji međunarodnih sajmova.
Ove godine je na njemu održan 86. Međunarodni poljoprivredni sajam, po kome je Novi Sad i najpoznatiji. Sem što je bilo svega – od traktora, do začanina, na sajmu su se u najlepšem svetlu predstavila i mlekarska i proizvodnja mesa sa obronaka Stare planine ili okoline Pirota i Dimitrovgrada.
Mlekara „Stara planina“ u Dimitrovgradu po drugi put je najbolja u mlečnim proizvodima, a Dejan Tošić iz Pirota, prvi put u proizvodima od mesa. Na sajmu, koji se održava od 11. do 17. maja učestvuje 1518 izlagača.

Novinar: Slobodan Aleksić
Snimatelj; Petar Aleksić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videov
Prodikcija: Internet Portal FAR
maj 2019

About Slobodan Ćosa Aleksić 390 Articles
Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*