Maturantski kadril 17. maja u Dimitrovgradu

Dimitrovgradski maturanti osnovne škole “Hristo Botev” i gimnazije “Sv. Kirilo i Metodije” u petak, 17. maja, u podne, na centralnom gradskom trgu, pridružiće se manifestaciji “Ples sa Evropom” uz muziku iz Štrausove opere “Slepi miš”.

Ovo je jedanaesti po redu ples koji se tradicionalno igra u svim gradovima Srbije.

“European Quadrille Dance Festival” ili Maturantski ples u Srbiji se održava od 2005. godine, a prvi grad koji se odazvao ovoj ideji bio je Kraljevo. 2006. manifestaciji se priključio i Niš, a zatim i niz gradova i opština širom zemlje. 2011. godine kadril je zaigralo 33.202 đaka u osam država Evrope, čime je ovaj sinhroni ples ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

Teodora Petrov

Foto: Slaviša Milanov

Написал/ла

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Без коментар

Оставете коментар