VIDEO: U Dimitrovgradu se održava sednica Odbora za zdravlje i socijalnu politiku SKGO

U Dimitrovgradu se održava dvodnevna radna sednica Odbora za zdravlje i socijalnu politiku Stalne konferencije gradova i opština na temu “Zdravlje i socijalna zaštita na lokalnom nivou: promene, izazovi i moguća rešenja”. Sednicom predsedava Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad.

This image has an empty alt attribute; its file name is 533-1024x683.jpg

U radnom delu četvrte sednice razgovaralo se o iskustvima Dimitrovgrada i Pirota u zbrinjavanju migranata, rezultatima rada Odbora za zdravlje i socijalnu politiku, o stanju i dostupnosti hitne medicinske pomoći i sanitetskog prevoza u Srbiji na lokalnom nivou. Predstavljen je prikaz Nacrta Strategije socijalne zaštite i projekti i aktivnosti SKGO koji podržavaju društveni razvoj.

This image has an empty alt attribute; its file name is 534-1024x683.jpg

Kako je rekao predsednik opštine i predsednikovog tela Vladica Dimitrov, ovo je prilika da se predstavi dosadašnji rad i inicijativa koja je pokrenuta pre dve godine. Radni deo sednice podrazumeva predstavljanje onoga što je Odbor radio dve godine, ali prvenstveno ono što se radilo u oblasti medicinske pomoći.

This image has an empty alt attribute; its file name is 535-1024x683.jpg

Smerovi prema kojima se kreću jesu povećanje efikasnosti u obezbeđivanju usluga u lokalnoj zajednici, efikasniji centri za socijalni rad i usluge u zajednicama, naglasio je Božidar Dakić, direktor Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 536-1024x683.png

Sednica Odbora za zdravlje i socijalnu politiku SKGO je je jedan od najznačajnijih skupova posvećen zdravstvu u Dimitrovgradu, koja će se nastaviti u utorak, 21. maja. Pre toga, uslediće obilazak Doma zdravlja Dimitrovgrad, Igraonice “Čuvari smeha” i kanjona reke Jerme.

Predsednik Odbora za zdravlje i socijalnu politiku SKGO Vladica Dimitrov, sekretarka odbora Jasmina Tanasić i direktor Republičkog Zavoda za socijalnu zaštitu Božidar Dakić dali su specijalne izjave za lokalne medije.

Novinar: Teodora Petrov
Snimatelj: Stefan Pavić / DIP Production
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
maj 2019.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar