VIDEO: U volonterskoj akciji udruženja “Fokus Caribrod” uklonjeni grafiti sa zida sportske hale

U okviru projekta “Aktivno učešće mladih kao preduslov razvoja društva” koji realizuje “Fokus Caribrod”, u Sportskom centru Park juče je organizovana volunterska akcija u kojoj su mladi okrečili jedan deo zida sportske hale išaran grafitima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 616-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 617-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 618-1024x683.jpg

Ovo je volonterska akcija koja je kroz radionice osmišljena zajedno sa mladima iz Dimitrovgrada, gde oni kroz volonterizam identifikuju lokalne probleme i povećavaju aktivizam kod svojih vršnjaka, rekao je Toni Aleksov, predsednik udružanje Fokus Caribrod i dodao:

“Jedan od problema koji su oni identifikovali je upravo ovaj zid u Sportskom centru Park koji je prepun grafita. Pokušali smo da odradimo i druge akcije, međutim, složili smo se da ćemo na ovaj način pokazati kako treba da čuvamo naš grad”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 619-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 620-1024x683.jpg

Takođe, Aleksov je naglasio da će ovog vikenda biti održana još jedna volonterska akcija, u kojoj će se čistiti put ka manastiru “Sv. Dimitrije”, poznatijem kao Manastirče.

Ovaj projekat je jedan od pet odobrenih u okviru programa “Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu” – ReLOaD, koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj – UNDP, a finansiran je od strane Evropske unije, odnosno delimično sufinansiran od strane Opštine Dimitrovgrad.

Novinar:Teodora Petrov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal Far
maj 2019

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar