Udruženje građana „Emblema“ sa sedištem u Dimitrovgradu (Caribrodu) je osnovano krajem 2015. godine kao nevladino i neprofitno udruženje, koje se bavi javnim informisanjem i proizvodnjom medijskih sadržaja radi zalaganja za vrednosti građanskog društva i ostvarivanja, očuvanja i daljeg razvoja kulturnog identiteta bugarske nacionalne manjine na teritoriji Republike Srbije. Osnovni cilj rada udruženja je objektivno informisanje i stvaranje dvojezičnih medijskih sadržaja od značaja za lokalnu sredinu, ali i za širu društvenu zajednicu.

   Udruženje građana „Emblema“ je osnivač multimedijalnog Internet Portala „Far“ na bugarskom i srpskom jeziku. Ovaj portal je registrovan u registru medija Agencije za privredne registre  Republike Srbije. Putem raznovrsnih rubrika javnosti će na brz, efikasan i profesionalan način biti plasirane sve važne informacije iz lokalne sredine i gradova gde žive pripadnici bugarske nacionalne zajednice. Pored pisanih tekstova, reportaža, intervjua, zanimljivosti i fotografija, posebna pažnja biće posvećena i TV produkciji. Želja autorskog tima portala je da on u budućnosti predstavlja internet bazu najvažnijih informacija iz svih oblasti bitisanja jedne manjinske zajednice i svih građana bez obzira na nacionalne i verske razlike.

   Multimedijalni portal “Far” će omogućiti lokalnoj zajednici, ljudima iz ovih krajeva, koji žive širom Srbije, Evrope i sveta, kao i svim zainteresovanim da dođu do vodećih informacija iz jednog malog, ali važnog područja – mosta između dve susedne države – Srbije i Bugarske.