U organizaciji ustanove za sport i turizam “Sportsko turistički centar Caribrod“ i opštine Dimitrovgrad, u subotu 19. novembra sa početkom od 12:00 časova u hali u Dimitrovgradu biće održana tradicionalna gastro-turistička manifestacija „Dani Caribrodske šušenice 2016“. Manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera i ima za cilj promociju dimljenog svinjskog mesa i očuvanje tradicionalnog gastronomskog nasleđa dimitrovgradskog kraja.
“Očekujemo oko 140 izlagača, kako iz Dimitrovgrada i Pirotskog okruga, tako i iz Knjaževca, Svrljiga, Vlasotinca, Svilajnca, Topole, Zaječara” – kaže za “Far” Dejan Cvetkov, koordinator za promociju, marketing i unapređenje turizma u Službi za turizam STC-a i dodaje da očekuje da će manifestacijom prodefilovati oko 10.000 posetilaca iz Srbije i susedne Bugarske.
Posetioci će moći da uživaju i u bogatom kulturno-umetničkom programu u kome će učešće uzeti Caribrodski orkestar, Duvački orkestar Caribrod, kao i Kostadin i Ralica Atanasovi, članovi ansambla Filip Kutev iz Bugarske. Promoteri ovogodišnje manifestacije biće Stambol Geštamov, poznati kuvar poreklom iz dimitrovgradskog kraja i Jolanta Delibozova, autor kulinarske emisije “Jolina domaća kuhinja“.
Gosti na ovogodisnjoj manifestaciji biće predstavnici turističkih organizacija iz Pirotskog okruga, Vlasotinca i Beograda.
А. Todorov
Foto: STC Caribrod