Ratko Stavrov predstavio svoje dve knjige poklonicima pisane reči u Dimitrovgradu

U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu sinoć su predstavljene knjige “Pitam se gdje je” i “Mjesto za nas” istaknutog književnika i profesora srpskog jezika i književnosti Ratka Stavrova.


U izjavi za FAR Stavrov kaže da je veče u biblioteci bilo divno, a posebno ga raduje činjenica to što su ljudi bili zadovoljni.

“Knjigom “Mjesto za nas” sam želeo da uradim nešta što možda nije etički ispravno, a to je da kažem ljudima kako izgleda taj bol, kroz koju su prošli oni koji su imali ratno iskustvo. Mislim da sam barem donekle uspeo da to dočaram, a reakcije čitalaca koje su prilično burne i emotivne su nešto što nisam baš očekivao i bio sam iznanađen time”, istakao je pisac.


Zbirku pesama “Pitam se gdje je” izdala je dimitrovgradska biblioteka, a knjiga poezije i proze “Mjesto za nas” je u izdanju izdavačke kuće “Punta” iz Niša.

Ratko Stavrov je rođen 1963. u Splitu, školovao se u Smederevu i Sarajevu, a zaposlen je kao nastavnik u Gimnaziji “Sveti Kirilo i Metodije” u Dimitrovgradu. Piše i objavljuje prozu i poeziju, veliki je poznavalac muzike i filma, amaterski se bavi fotografijom i saradnik je FAR-a.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar