Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ u Knjaževcu promovisan je Konkursni zbornik i predstavljeni su dobitnici nagrada Svetosavskog književnog konkursa. Vladana Stojadinović, direktor biblioteke, u ime članova žirija pohvalila nagrađene i izrazila zadovoljstvo što iz godine u godinu raste broj zainteresovnih za učešće na Svetosavskom konkursu i što je među njima sve više knjaževačkih osnovaca i srednjoškolaca.

   Ovogodišnji dobitnici predstavili su se publici svojim pesmama i kratkim pričama, na poklon su dobili diplome i knjige, a imali su priliku da upoznaju mladu književnicu i bibliotekara Elizabetu Georgiev. Elizabeta je jedan od redovnih učesnika na Svetosavskom književnom konkursu, više puta je nagrađivana na ovom i drugim konkursima, a stručnoj javnosti poznata je po izuzetnim programima i rezultatima koje postiže u radu sa decom i mladima u Narodnoj biblioteci „Detko Petrov“ u Dimitrovgradu.

   Uz pomoć svojih lutaka-drugara koji je svuda prate i uz učešće svih ljubitelja knjige i lepog pisanja koji su se okupili na Dečjem odeljenju, Beta je napravila divnu atmosferu i uputila deci poruku da je svaka biblioteka čudesno mesto za odrastanje.

Izvor: Narodna biblioteka “Njegoš” u Knjaževcu

Foto: Narodna biblioteka “Njegoš” u Knjaževcu

Написал/ла
Без коментар

Sorry, the comment form is closed at this time.