Što pre krenuti u izgradnju gasovoda Niš-Dimitrovgrad

   Projektna dokumentacija za trasu gasovoda Niš-Dimitrovgrad je završena i trebalo bi što pre da počne da se radi, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Mihajlović je novinarima u Beogradu rekla da i dalje stoji pri izjavi da je važno da Srbija ima drugi dotok gasa, budući da je “Južni tok” propao, kako bi bila gasno i energetski stabilna.

   “Šteta je što Srbija nema drugi dotok gasa. Bez obzira koji pravac jednog trenutka bude ponovo u opticaju, mi moramo da razmišljamo kako ćemo da imamo gasno energetsku stabilnost, sada smo, na žalost, još nestabilni”, rekla je Mihajlović, dodajući da je sada jasno da “Južnog toka” neće biti i to ne odlukom Vlade Srbije, već Ruske federacije.

   Na pitanje novinara o sudbini novca koji je opredeljen za “Južni tok”, Mihajlović je napomenula da je Vlada Srbije vodila računa kako je on trošen, a reč je o 30 miliona evra koje je dato zajedničkom preduzeću. Prema njenim rečima, potrošen je za istražne radnje, predprojektovanje, eksproprijaciju i sve što je moralo da se uradi u okviru tog projekta.

Izvor: Tanjug

Foto: Ivica Ivanov

Тагове на публикацията
Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Sorry, the comment form is closed at this time.