Dokumentarni film “Zlatan Dudov” u zvaničnoj selekciji Prokupačkog festivala kratkog filma

   Dokumentarni film “Zlatan Dudov” produkcije Positive Production iz Dimitrovgrada ušao je u zvaničnu selekciju ovogodišnjeg Prokupačkog festivala kratkog filma, koji će biti održan od 10. do 13. maja. Konkurencija je i ove, kao i predhodnih godina bila izuzetno jaka. Na adresu festivala pristiglo je čak 1639 filmova iz različith krajeva sveta. U organizaciji Film kluba Prokuplje biće prikazano 40 filmova u međunarodnoj i 20 filmova u domaćoj konkurenciji. Filmovi su svrstani u 5 različitih kategorija: igrani, animirani, dokumentarni, domaći filmovi i eksperimentalni. Film „Zlatan Dudov“, reditelja Petra Videnova i producenta Ivice Ivanova biće prikazan zajedno sa još 20 u kategoriji domaćeg filma.

31 Ivica Ivanov i Petar Videnov1

Foto: Dejan Todorov

   Dokumentarno ostvarenje „Zlatan Dudov“ govori o životu i stvaralaštvu svetski poznatog reditelja koji je poreklom iz Dimitrovgrada (nekadašnjeg Caribroda). Dudov stiče slavu levičarskim filmovima u kojima vodi borbu za prava radnika i socijalnu pravdu. Dokumentarac o Dudovu je već više puta doživeo svoju premijeru širom Srbije, a učešćem na festivalu u Prokuplju započeće i svoj međunarodni život.

32 Official selection PSFF

   Pored filmova koji su se našli u trci za nagradu, u pratećem programu Prokupačkog festivala kratkog filma biće prikazano par filmova, a u okviru ove manifestacije biće organizovane razne tribine, radionice i izleti. Partneri Film kluba Prokuplje u realizaciji petog po redu festivala su Dom kulture Prokuplje, Turistička organizacija Prokuplje, Galerija Fil-art i Kancelarija za decu i mlade opštine Prokuplje.

D. A. Videnov

Без коментар

Sorry, the comment form is closed at this time.