U Bosilegradskim selima prazne kuće na meti lopova

   Policija u Bosilegradu uhapsila je tri  osobe zbog sumnje da su opljačkali tri kuće u selu Bucaljevo. Kako se navodi u saopštenju, privedeni su Lj.G. (36), D.A. (24) i M.A. (20) iz sela Rajčilovci i njima je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da su u saizvršilaštvu počinili tešku krađu.  Oni se terete da su obili tri kuće u selu Bucaljevo iz kojih su odneli kućne i poljoprivredne alate, kuhinjski pribor i prehrambenu robu. Policija je pronašla ukradene predmete i vratila ih vlasnicima.

   Nedelju dana pre ovih provala, lopovi su  usred noći dok su vlasnici spavali razbili jedan podrum u selu Paralovo  i ukrali više posudja i hrane. Policija traga za provalnicima.

   Inače, selo Bucaljevo je udaljeno samo nekoliko kilometara od Bosilegrada, ali u tom selu ostalo su da  žive samo tri domaćinstva. Zato je do sada bilo više puta na meti razbojnika.Pre nekoliko godina u tom selu obiveno je desetak kuća iz kojih  su odneti kazani za pečenje rakije i svo bakarno posuđe koje je nađeno, a iz jedne kuće su iskopani i kablovi iz zidova. Razbojnici su procesuirani, a suđenje nije završeno. Provala je tokom poslednjih godina bilo i u drugim selima Bosilegradske opštine, a na meti su uglavnom bili predmeti od bakra.

   Ljudi koji su ostali da žive u planinskim selima svaog dana su u strahu da i oni ne postanu meta lopova, a osim stvari ljudima se sve više kradu šume. Svake godine na desetine njih prijavi šumsku krađu,  štete su ogromne, a vlasnici u razgovoru sa reporterom portala „Far“ kažu da će biti primorani da se organizuju i žale ministrima  policije i pravosuđa Republike Srbije.

B. Ivanov

Тагове на публикацията
Сподели публикация
Написал/ла

Божидар Иванов е роден през 1970 година. Макар че икономист по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1998 год. в Центъра за култура „Босилеград” - Радио-телевизия Босилеград, където като журналист и водещ вече 18 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Иванов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-водещ от 1998 до 2016 година, зад когото са наредени часове емисии, интервюта, репортажи... Сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с Радио телевизия Фокус, Телевизия 017 и Българското национално радио. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия, лауреат на значими журналистически признания, участник във всички семинари на BBC и активен участник в опазването на информирането на майчин български език чрез Комисията по информиране при Националния съвет на българското малцинство в Сърбия в първите два състава.

Без коментар

Sorry, the comment form is closed at this time.