Uspeh dimitrovgradske osnovne škole na festivalu „Riznica talenata“ u Nišu

   Osnovna škola „Hristo Botev“ iz Dimitrovrada uspešno se predstavila na finalnoj večeri II Republičkog festivala „Riznica talenata“ koje je proteklog vikenda organizovalo učiteljsko društvo u Nišu. Reč je o konkursu na kojem se prijavilo oko 300 osnovnih škola iz Srbije i Bugarske sa 3000 likovnih i literarnih radova, a prijava je bilo i u kategorijama solo pevanje, sviranje i dramski prikaz.

276 Helena Stojanov

   Tako se dimitrovgradska škola plasirala u finale ovog takmičenja, na kojem je Helena Stojanov učenica četvrtog razreda osvojila prvo mesto u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji solo pevanje. Danilo Tošev zauzeo je treće mesto u kategoriji solo sviranje, dok je Tea Aleksov osvojila treće mesto za najbolji literarni rad. Na festivalu u Nišu dimitrovgradska osnovna škola u konačnom plasmanu zauzela je peto mesto. Na finalnom takmičenju je učestvovalo šest škola iz Srbije i humanitarna gimnazija „Sveti Kirilo i Metodije“ iz bugarskog grada Dobrič.

   Učenik sedmog razreda Miroslav Gogov osvojio je šesto mesto na Republičkom takmičenju iz istorije koje je održano u Ivanjici, a već tokom nastupajućeg vikenda u selu Zvonci 21 učenik osnovne škole učestvovaće na Republičkom tamičenju iz bugarskog jezika.

   Nakon osvajanja prvog mesta na okružnom nadmetanju, školski duvački orkestar nastupiće na Republičkom takmičenju, koje će 28. maja biti odžano u Lazarevcu.

P. Videnov

Foto: Natalija Gerov

Написал/ла

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Без коментар

Sorry, the comment form is closed at this time.