Fondacija „ Vlade Divac“ posetila Dimitrovgrad

   U okviru pojekta „Podrška lokalne zajednice u odgovoru na izbegličku krizu i delovanje u vanrednim situacijama“, predstavnici Fondacije „Vlade Divac“ Željko Voštić i Miloš Živković organizovali su sastanak u skupštinskoj sali opštine Dimitrovgrad. Tema sastanka bila je procena potreba na terenu, a prisustvovali su predstavnici opštinskog rukovodstva, državnih institucija, osnovne i srednje škole iz Dimitrovgrada, kao i nevladinih organizacija koje deluju na teritoriji opštine.

   Ovaj projekat već se realizuje u 7 gradova širom Srbije. Cilj projekta je da se ojača sistem i saradnja između opštinskih institucija i svih relevantih činioca u opštini u slučaju vanredne situacije kao što je migrantska kriza. Reč je o obukama, seminarima i treninzima koji će se održavati na teritoriji opštine u saradnji sa državnim institucijama i nevladinim sektorom nakon čega će se dobijati sertifikati. Ovoj program namenjen je, ne samo lokalnoj samoupravi, već i svim akterima koji su članovi lokalnih štabova za vanredne situacije, imaće četiri modula i trajaće narednih godinu i šest meseci.

   Dimitrovgradsko civilno društvo imaće priliku da u skladu sa svojim potrebama – mini projektima konkuriše kod ove fondacije i dobije određena sredstva. Očekivanje fondacije „Vlade Divac“ je da će se veliki broj stanovnika dimitrovgradske opštine odazvati i učestvovati u projektu, koji finansira američka humanitarna agencija USAID.

D. A. Videnov

Foto: D. A. Videnov

Без коментар

Sorry, the comment form is closed at this time.