Tokom jutra na Gradini droga u više navrata

   Carinici su tokom jutra, 10. avgusta 2016. godine, na izlazu graničnog prelaza Gradina sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja manjih količina različitih narkotika.

merenje marihuane

   Najpre je nešto nakon 8 časova ujutru na Gradini kod 46-godišnjeg austrijskog državljanina turske nacionalnosti otkriveno oko 10 grama marihuane i hašiša.

marihuana u kutiji od zvaka

   Putnik je na prelaz pristigao u automobilu ”BMW 320” austrijskih registarskih oznaka, putujući sam iz Austrije ka Turskoj. Detaljnim pregledom, u ličnoj torbici koju je nosio sa sobom pronađene su četiri plastične kesice uvijene u hartiju u kojoj se nalazila marihuana i jedan grumen presovane materije braon boje nalik na opojnu drogu hašiš.
Nepun sat kasnije, na istom mestu izdvojen je za detaljnu kontrolu automobil britanskih registarskih oznaka kojim je upravljao britanski državljanin, takođe turske nacionalnosti. Kod ovog putnika je pronađeno nešto više od 10 grama marihuane sa pripadajućom drobilicom što je sakrio u levim vratima, kaseti automobila i u kutiji od žvakaćih guma.

merenje hasisa

   Potom je oko 11 časova na izlaznu stranu graničnog prelaza Gradina pristigao i 44-godišnji francuski državljanin, turskog porekla u automobilu ”Mercedes Benz” francuskih registarskih oznaka.
Putnik je putovao u pratnji šestogodišnje ćerke, ali ga to nije sprečilo da u akumulator sakrije paketić hašiša. Skidanjem poklopca akumulatora, carinik je uočio da se između akumulatora i elektro instalacije nalazi paket dimenzija 60h50 mm, oblepljen najlon kesom. Nakon što je zasekao pakovanje, bilo je jasno da se radi o hašišu, pa je putnik uvidevši da je droga otkrivena, iz džepa pantalona u obližnji travnjak bacio još jedan manji paket koji je imao kod sebe. Ubrzo je ustanovljeno da se i u njemu nalazio hašiš, te je ukupna količina koju je ovaj putnik krijumčario bila 55 grama.

Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Написал/ла
Без коментар

Sorry, the comment form is closed at this time.