Sve više migranata dolazi iz Bugarske

  Predstavnik zajedničkih snaga vojske i policije Srbije Jovan Krivokapić rekao je da je na granici sa Bugarskom i Makedonijom otkriveno ukupno 7.500 migranata koji su pokušali ilegalno da uđu u Srbiju. Dodao je da u poslednjem periodu sve više raste pritisak na granici sa Bugarskom.

  Krivokapić je za Radio-televiziju Srbije rekao da je sinoć uhvaćena grupa od 50 migranata sa krijumčarem iz Vranjske banje.

  “Oni su u redovnoj proceduri odvedeni u prihvatne centre, a krijumčaru je određeno zadržavanje 48 časova”, rekao je on.

  Kako je kazao, poslednjih 15 dana porastao je pritisak za ilegalni prelazak iz Bugarske, posebno kod Negotina i Dimitrovgrada.

  On je objasnio da migranti pokušavaj na različite načine da uđu u Srbiju, a da se vraćaju u Bugarsku i Makedoniju kada uoče vojsku i policiju, ali da ubrzo ponovo pokušaju da uđu u Srbiju.

  “Traže šume, nepristupačne predele, verovatno misle da ih nećemo uhvatiti”, kaže Krivokapić i dodaje da je bezbednost na granicama stabilna i da nema opasnosti od terorističkih akcija, jer su kontrole rigorozne.

  Upitan da li bi podizanje barijera pomoglo u sprečavanju ilegalnih ulazaka, Krivokapić je rekao da će tu odluku doneti državni organi, a da će zajedniče snage vojske i policije biti spremne da sprovedu svaku odluku.

  Član radne grupe vlade zadužen za migrante Milimir Vujadinović rekao je za RTS da se jutros na graničnom prelazu Horgoš nalazi 103 migranta, na graničnom prelazu Kelebija 138 migranata, a da je u migrantnskom kampu Kelebija smeštetno 338 migranata.

Izvor: N1/Beta

Foto: Reuters

Тагове на публикацията
Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар