Ambasada Japana donirala opštini Dimitrovgradu kamion za sakupljanje komunalnog otpada

   Opštini Dimitrovgrad je uručen novi kamion za sakupljanje komunalnog otpada, vrednog preko 90.000 američkih dolara, koji će pomoći gradu da unapredi kvalitet lokalnih komunalnih usluga, ali istovremeno i da se efikasno nosi sa neizbežnim posledicama migrantske krize. 

280

   Kamion su predsedniku opštine Dimitrovgrad Vladici Dimitrovu svečano uručili NJ.E. Đuići Takahara, ambasador Japana u Republici Srbiji i Steliana Nedera, zamenica stalne predstavnice UNDP-a u Srbiji.

   Dimitrov se zahvalio  ambasadi Japana na donaciji kamiona i dodao da će opštini to mnogo značiti kako u kriznim situacijama, tako  i u svakodnevnim potrebama.

281

   Ambasador Japana u Srbiji NJ.E. Đuići Takahara izrazio je pohvale na račun predsednika opštine Dimitrovgrad zbog njegovih stalnih napora da poboljša standard života građana. Takahara se obratio i zamenici stalne predstavnice UNDP-a u Srbiji, Stiliani Nederi, rekavši da Vlada Japana podržava projekte koji ublažuju opterećenje lokalnih zajednica u vremenu povećanog priliva izbeglica, direktno ili kroz aktivnosti međunarodnih organizacija poput UNDP-a. Takahara je odao priznanje i Ivanu Gerginovu, pomoćniku komesara za izbeglice Republike Srbije za posvećenost u suočavanju sa prilivom migranata.

282

   Stiliana Nedera, ispred UNDP-a čestitatala je Dan opštine građanima Dimitrovgrada i istakla da će kamion služiti kako njima, tako i migrantima.

   Na kraju se prisutnima obratio Ivan Gerginov, ispred Komesarijata za izbeglice, koji se zahvalio UNDP-u na profesionalnom odnosu i na pravovremenoj i odmerenoj pomoći koju pružaju lokalnim samoupravama, suočenim sa migrantskom krizom.

283

   Pored Dimitrovgrada u projektnim aktivnostima UNDP-a uključeni su i Kanjiža, Šid, Subotica, Preševo i Beograd.

284

A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар