Najmlađi atletičari iz Bosilegrada doneli 4 medalje sa takmičenja u Jagodini

   Na finalnom atletskom mitingu „Kad nema tartana, dobra je i šljaka“, održanom 29. septembra u Jagodini u okviru 5. Međunarodnog prvenstva, učestvovali su mladi atletičari atletskog kluba „Mladost“ i to sa izuzetnim uspehom osvojivši četiri medalje.

   Na završnici serije letnjih takmičenja Atletskog saveza centralne Srbije, koju je svečano otvorio Dane Korica, jedan od najboljih srpskih atletičara svih vremena i sadašnji generalni sekretar Sportskog saveza Srbije učestvovalo je 30-ak klubova iz Srbije, Bugarske, Hrvatske i Republike Srpske. 

437

   438

   U velikoj konkurenciji nadmetalo se sedamnaestoro bosilegradskih atletičara (godišta 2002-2007), od kojih se najuspešnije plasirao Darko Dimitrov (2003), okitivši se zlatom u trci na 300 metara u kategoriji mlađih pionira. Martin Hristov (2002) je osvojio dve bronzane medalje u bacanju kugle i skoku u dalj u konkurenciji starijih pionira, a treći je bio i Stefan Stojanov (2004) u kategoriji mlađih pionira.

   Na zadovoljstvo, posebno najmlađih, organizator takmičenja Atletski klub „Vožd“ iz Jagodine je za sve učesnike obezbedio posetu Zoološkom vrtu i Muzeju voštanih figura.

439

   Učešće na ovoj sportskoj manifestaciji obezbedila je Opština Bosilegrad u organizaciji sportskog društva „Mladost“

S. Seman

Foto: SD „Mladost“

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар