Prvi među najboljima – pioniri „Mladosti“ osvojili turnir „Dimitar Spisarevski“ u Sofiji

   Mladi fudbaleri ekipe „Mladosti“ iz Bosilegrada osvojili su prvo mesto na turniru „Dimitar Spisarevski“ u Sofiji u nedelju 16. oktobra, u konkurenciji 12 timova sastavljenih od dečaka rođenih 2003. godine iz bugarske prestonice. Turnir je održan u znak sećanja na Dimitra Spisarevskog povodom stogodišnjice od rođenja ovog bugarskog pilota i jednog od najboljih fudbalera „Levskog“ u periodu od 1933-1935. godine, koji je poginuo tokom bombardovanja Sofije u Drugom svetskom ratu.

   Bosilegrađani su odličnom igrom još u prvoj utakmici, uprkos kišnom vremenu, zagospodarili terenom i nametnuvši svoj ritam na kraju slavili četiri dobijene utakmice, tako da je pobednički pehar zasluženo otišao u Bosilegrad. Pobednička ekipa je nastupila u sledeće sastavu: Lazar Stojanov, Marko Kostov, Stole Jordanov, Danijel Hristov, Martin Hristov, Stefan Zlatkov, Nikola Nikolov, Stefan Stojanov, Stevica Dinov, Slađan Radojkov, Boban Stoičkov i Stefan Manasijev.

   Ivan Vasilev, trener pionira FK „Mladost“, posebno se zahvalio predsedniku nacionalnog kluba pristalica „plavih“ Stepanu Hindijanu i NKP „Levski“:

   „Poštovanje za naše prijatelje, za ovaj divan turnir, za druženje sa decom. Naša deca su prezadovoljna. Zahvaljujem se organizatoru, mom prijatelju Stepanu Hindijanu, što nam je omogućio da dođemo na ovaj turnir. Mi smo ovde prvi put, ali mislim da će se tradicija nastaviti i da ćemo i sledeće godine biti gosti „plavih“. Voleli bi da i vi posetite našu opštinu i budete deo tima, našeg međunarodnog turnira „Vladimir Čipev“.

   Knjige, medalje i pobednički pehar najboljem timu FK „Mladost“ iz Bosilegrada uručio je Stepan Hindijan.

200

   Po završetku turnira dečaci i treneri nastavili su druženje na stadionu „Georgi Asparuhov“. Uz okrepljenje, sumirali su se utisci, sticala nova poznanstva i dogovarali budući sportski susreti. Osim učešća na turniru, bosilegrađani su imali priliku da prate uživo utakmicu „Levski“ – „CSK“, što je za njih nezaboravan doživljaj.

   Rukovodstvo sportskog društva „Mladost“ je presrećno što su pioniri iz Bosilegrada uspeli da među 12 ekipa, budu prvi među najboljima. Učešće na turniru u Sofiji obezbedila je opština Bosilegrad, u organizaciji sportskog društva “Mladost”.

 A. Zareva

Foto: Ivan Vasilev

 

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар