Na teritoriji Dimitrovgrada tokom ove godine nije zabeležen nijedan incident zbog različite nacionalne pripadnosti

   Tokom posete jugu Srbije državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković obišla je i pripadnike policije i vojske koji rade u sklopu zajedničkih snaga na obezbeđenju državne granice i posebno istakla profesionalnost, efikasnost i angažovanost, kako pripadnika policije, tako i pripadnika Vojske Srbije.

257

   Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je u Dimitrovgradu da su u ovoj godini postignuti bolji rezultati na teritoriji Policijske uprave Pirot u odnosu na isti period prošle godine i da je za čak 19 odsto smanjena stopa kriminaliteta. Posebno je istakla odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom i pohvalila rad policije i vojske u zajedničkim timovima na obezbeđenju državne granice.

   Državni sekretar je nakon sastanka sa rukovodstvom Policijske uprave u Pirotu i predsednikom opštine rekla da je bezbednosna situacija dobra, kao i međunacionalni odnosi.

258

   „Na teritoriji Dimitrovgrada tokom ove godine nije zabeležen nijedan incident zbog različite nacionalne pripadnosti, što je veoma dobar pokazatelj“, rekla je Biljana Popović Ivković.

   Govoreći o rezultatima rada Policijske uprave u Pirotu tokom prvih devet meseci ove godine, ona je izjavila da je broj krivičnih dela smanjen za oko 19 odsto i da je povećan procenat rasvetljavanja krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocima koji iznosi 72,63 procenata. Takođe, kako je dodala, smanjen je i broj prekršaja protiv javnog reda i mira.

259

   “U oblasti suzbijanja visokotehnološkog kriminala, otkriven je trostruko veći broj dela u odnosu na isti period prošle godine. Takođe, u 82 zaplene otkriveno je oko 70 kilograma razne opojne droge. Policijska uprava u Pirotu je ove godine imala najviše zaplenjenog heroina u odnosu na druge policijske uprave”, naglasila je državni sekretar.

   Biljana Popović Ivković obišla je tokom posete jugu Srbije i pripadnike policije i vojske koji rade u sklopu zajedničkih snaga na obezbeđenju državne granice.

   “Na teritoriji Republike Srbije prema Bugarskoj sprečeno je oko 5.800 ilegalnih prelazaka, a samo ovde na Sektoru B oko 2.800. Vremenski uslovi ne sprečavaju migrante da ilegalno uđu na teritoriju Republike Srbije”, izjavila je Popović Ivković i posebno istakla profesionalnost, efikasnost i angažovanost, kako pripadnika policije, tako i pripadnika Vojske Srbije.

Izvor i foto: MUP Srbije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар