Ministar odbrane Zoran Đorđević i ambasador Bugarske Radko Vlajkov razgovarali o odbrambenoj i regionalnoj saradnji

   Ministar odbrane Zoran Đorđević primio je danas ambasadora Bugarske Radka Vlajkova sa kojim je razgovarao o odbrambenoj i regionalnoj saradnji. Na sastanku je konstatovano da stabilni odnosi Srbije i Bugarske, uz zadovoljavajući politički dijalog, predstavljaju podsticaj razvoju odbrambene saradnje, koja je naročito intenzivirana početkom migrantske krize, budući da se obe zemlje susreću sa tim problemom. Takva vrsta krize svakako upućuje na još bližu regionalnu saradnju svih aktera koji se suočavaju sa talasom migracija. Migrantska kriza posebno je osetljivo pitanje za rukovodstva balkanskih zemalja, jer predstavlja izazov sa bezbedonosnog, ali i finansijskog aspekta, saglasili su se Đorđević i Vlajkov.

303

   „Susreti sa ministrom odbrane Bugarske Nikolajem Nenčevim na marginama Samita NATO u Varšavi u julu ove godine, kao i u Nišu u martu, bili su prilika da u otvorenom i konstruktivnom dijalogu razmotrimo mogućnosti doprinosa Srbije i Bugarske rešavanju problema migrantske krize”, rekao je ministar odbrane i dodao da su direktna komunikacija i razmena mišljenja o bitnim pitanjima važni za rešavanje svih problema.

   Đorđević je upoznao Vlajkova sa aktivnostima Zajedničkih snaga vojske i policije na zaštiti državne granice i drugim prioritetima Ministarstva odbrane u narednom periodu.

Izvor i foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар