Regionalna konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima 10. novembra u Novom Sadu

   Regionalna konferencija, posvećena manjinskim i lokalnim medijima održava se 10. novembra 2016. godine u Novom Sadu u dvorcu Eđšeg. U svom jubilarnom petom izdanju promišlja temu društvene integracije, u koju postavlja fenomen zajednice. U tom kontekstu ispostavlja razumevanje identiteta, kulture te poziciju manjinskih i lokalnih medija kao protagonista novih rešenja u vremena intenzivnih promena i kreiranja novih parametara, koji čine i uređuju savremeno društvo.

   Centralni diskurs, kojim se ova Konferencija bavi, jeste značenje i pripadnost zajednicama. Na koji način se pripadnost određenoj zajednici manifestuje u današnje vreme? Koji su relevantni antropološki, logički, ekonomski i kulturološki aspekti uključenosti u zajednice novog vremena? Gde je granica pripadnosti i kako se ona pomera u mobilnom i digitalnom društvenom okruženju? Da li pripadnik neke manjinske zajednice u dijaspori, koja je fizički daleko od matice, zaista ima osećaj pripadnosti toj zajednici? Na koje načine se ta pripadnost održava? Gde nastaje i gde se briše tačka relevantnosti pripadanju određenoj zajednici?

  Upoznaćemo se sa fenomenima zajednica novog vremena i primerima dobre prakse, “net communities”, agilnih grupa na društvenim mrežama koje generišu aktivan osećaj pripadnosti. U tom kontekstu posmatraćemo manjinske i lokalne medije kao izvore rešenja, u centru kojeg je pitanje sopstvenih identiteta i dijalog između njih.

   Organizatori konferencije: Magyar Szó, Media Change, Asocijacija medija Srbije, Heror Media Pont, Giacomelli media, Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija. Pokrovitelji: Ministarstvo kulture i informisanja i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama

   Prijave preko konferncijskog sajta:

   http://conference.magyarszo.rs/prijavni-list.html

Izvor: Komšijske novosti

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар