Zaplenjeno preko 150.000 evra na Gradini i Batrovcima

   Carinici su u prethodna tri dana sprečili dva pokušaja krijumčarenja neprijavljenih deviza u ukupnom iznosu od 150.000 evra.

   Na graničnom prelazu Gradina 7. novembra osujećen je pokušaj da se iz zemlje iznese neprijavljena suma od 110.000 evra.

   Novac je pronađen kod dvojice turskih državljana, koji su automobilom „VW multivan TDI“ nemačkih registarskih oznaka iz Nemačke putovali ka Turskoj. Obojica su rekli da nemaju ništa da prijave i da sa sobom nose dozvoljen iznos novca.

138

   Prilikom detaljne kontrole, najpre je kod 34-godišnjeg vozača, u torbici za dokumenta okačenoj preko naslona za glavu pronađeno 44.000 evra, da bi potom i u torbici za dokumenta 35-godišnjeg suvozača pronađena neprijavljena suma od 86.000 evra.

139

   Na graničnom prelazu Batrovci je 4. novembra prilikom dodatne kontrole na ulazu u zemlju zaplenjeno 45.300 evra.

   Nemački državljanin, turskog porekla je carinicima prethodno rekao da nema ništa da prijavi i da kod sebe ima svega 1.000 evra.  

140

   Detaljnom kontrolom kod njega je pronađeno 55.300 sakrivenih evra. Deo novca je pronađen u dvema kovertama, sakrivenim u koferu među uredno složenim pantalonama, dok je drugi deo otkriven u čarapama u koje su bili ubačeni svežnjevi novca povezani gumicama.

   Putnicima je u oba slučaja vraćen iznos od po 10.000 evra koliko se bez potvrde o unosu novca može preneti preko državne granice, dok je ostatak privremeno zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар