Nišvil traži od Grada ugovor na tri godine

   Savet Nišvil džez festivala uputio je zahtev Skupštini Grada Niša za potpisivanje trogodišnjeg ugovora

   Nišvil se godinama suočava sa neizvesnošću hoće li biti sagledan u budžetu Grada  Niša na adekvatan način . Naime, bužet Grada se usvaja krajem decembra, a Nišvil kreće sa potpisivanjem ugovora sa ino izvođačima već u oktobru, a sa velikim zvezdama je to potrebno uraditi čak i dve godine unapred, pa bi potpisivanje ugovora na minimum 3 godine osiguralo održivost i opstanak festivala.

   Nišvil podržava odluku Vlade Srbije da potpiše ugovor sa Exitom na 3+3 godine i smatra da, za početak, treba sličnu podršku da dobije od svog Grada kako bi unapredio kvalitet festivala i opravdao status jednog od Top 10 evropskih festivala po britanskom Gardijanu.

   Ovakav ugovor bio bi obostrano koristan i omogućio generisanje višestruko većih povratnih sredstava u budžet, kako Grada, tako i Srbije.

   Ove godine Nišvil je zabeležio rekordnih 170.000 posetilaca, a svi smeštajni kapaciteti grada bili su popunjeni tako da je sam festival imao problema da smesti izvođače . Na sledećem Nisvilu nastupiće 700 izvođača koji će na 12 bina održati 130 koncerata od kojih će 90 biti besplatni za posetioce u cilju privlačenja većeg broja turista.

Izvor: Nisville Jazz Festival

Тагове на публикацията
Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар