Misija OEBS-a u Srbiji podržava napore tužilaca i policije u borbi protiv krijumčarenja migranata i trgovine ljudima

   Ambasador Andrea Oricio, šef Misije OEBS-a u Srbiji, je 21. novembra  potpisao Memorandum o razumevanju sa Republičkim javnim tužiocem o donaciji dva vozila i IT opreme Radnoj grupi za migracije.

   Radnu grupu su zajedno osnovali Ministarstvo unutrašnjih poslova i Republičko javno tužilaštvo, da istraži i procesuira slučajeve krijumčarenja migranata i trgovine ljudima.

   ,,Vozila koja je donirala Misija OEBS-a u Srbiji, će Radnoj grupi omogućiti da započne rad na terenu i da sprovodi inspekcije na licu mesta na lokacijama kao što su granični prelazi, mesta zločina, centri za azil ili pritvori,” izjavio je Oricio.

   ,,Oprema će obezbediti tužiocima i policijskim inspektorima potrebna sredstva kako bi analizirali prikupljene dokaze u skladu sa zajedničkim prioritetima.”

   Misija OEBS-a takođe podržava regionalnu saradnju inspektora iz Srbije i njihovih kolega iz susednih zemalja, u cilju zajedničke borbe protiv organizovanih kriminalih grupa koje se bave prekograničnim krijumčarenjem i trgovinom migrantima

Izvor i foto: Misija OEBS-a u Srbiji

Тагове на публикацията
Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар