Održana Zimska škola za poljoprivredne proizvođače u Pirotskom okrugu

   Poljoprivredna savetodavna i stručna služba u Pirotu, u skladu sa svojim godišnjim planom i programom, u obavezi je da održi jednu zimsku školu-seminar za poljoprivredne proizvođače. Po tradiciji zimska škola-seminar se održava krajem novembra ili početkom decembra meseca kada poljoprivredni proizvođači završe radove u polju.

   Zimska škola je bila trodnevna, održana je u tri različite opštine od 6. do 8. decembra, a teme su bile prilagođeme potrebama proizvođača. Prvog dana škola je organizovana u Pirotu, u čitaonici Narodne biblioteke, a naredna dva dana u Beloj Palanci i Babušnici. Na seminaru su obrađene teme iz svih oblasti poljoprivredne proizvodnje.

   Pored predavača iz savetodavne službe, u školi su biti i eksterni predavači – dr agronomskih nauka Radivoje Đurđević, dr vet. nauka Miroslav Marinković, dipl. ing. Dragana Dimkovska, dipl. ing. Goran Radovanović, dipl. ing. Vlada Rajković, i dipl. ing. Vlada Božić.

   Cilj održavanja škole bio je da se proizvođači upoznaju sa savremenim tehnologijama u pojedinim granama proizvodnje, da se prenesu znanja sa edukacija koje održava Institut za primenu nauke u poljoprivredi, da se razmene iskustva i mišljenja među proizvođačima. Kao i svake godine odziv proizvođača u svim opštinama je bio dobar.

Izvor i foto: Poljioprivredna savetodavna i stručna služba Pirot

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар