Praznični koncert klasične muzike u Gradskoj kući u Nišu, uz učešće muzičara iz Sofije i niške muzičke škole

   Povodom predstojećih Božićnih i Novogodišnjih praznika, grad Niš sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem i Generalni konzul Republike Bugarske u Nišu gospodin Edvin Sugarev, poklonili su nišlijama svečani novogodišnji koncert u Gradskoj kući. Na koncertu su nastupili bugarski umetnici Novislav Mihajlov (violina) i Galina Apostolova (klavir) iz Sofije, kao i učenici Muzičke škole u Nišu sa svojim profesorima.

   Na početku koncerta Bugarski konzulat je poklonio gradu Nišu jednu umetničku sliku slikarke iz Republike Bugarske koja svoj život umetnika deli sa Bugarskom, Grčkom i Srbijom. Umetnica Milena Zareva eksperimentiše i kombinuje najraznovrsnije tehnike crtanja, pri čemu se uvek trudi da udahne život slici i da prenese poruku svojoj publici. Edvin Sugarev, generalni konzul Republike Bugaske u Nišu je uručio ovo umetničko delo zameniku gradonačelnika Niša, prof. doktoru Milošu Banđuru.  Zamenik gradonačelnika je takođe uzvratio skromnim poklonom, uručujući zlatnik sa likom cara Konstantina gospodinu Edvinu Sugarevu.

   Koncertu su prisustvovsli, između ostalih, i konzul Republike Bugarske Hristo Hristov, dr Alen Aleksov, predsednik Zavičajnog udruženja „Caribrod“ iz Niša i predstavnici javnog i kulturnog života grada Niša.

   Mladi umetnici izveli su klasičan repertoar sa delima poznatih kompozitora Paganinija, Bramsa, Vivaldija, Mocarta, Betovena i drugih. Orkestrom  Muzičke škole iz Niša dirigovao je dirigent – prof. Vladan Karadžov.

   Novislav Mihajlov (violiona)

   Galina Apostolova (klavir)

   Uroš Stanković (bariton) – klavirska saradnja prof. Milica Stojković

   Petra Đorđević (klarinet), Marta Zlatković (flauta) I Nikola Fehir (klavir)

   Ovaj kulturni događaj su povodom Božićnih i Novogodišnjih praznika organizovali Generalni konzulat Republike Bugarske u Nišu, Stolična opština Sofija i Muzička škola u Nišu pod pokroviteljstvom gradonačelnika Niša, Darka Bulatovića.

   Koncert je u celosti snimila ekipa portala „Far“ i biće prikazan na portalu www.far.rs ovih dana.

Ž. Kostić

Foto: Žiža Kostić

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар