Seniori „Dimitrovgrada“ odigrali najslabiju utakmicu, „Jastrebac“ ih skinuo sa vrha

   K.K. „Dimitrovgrad“ – K.K. „Jastrebac“ 55:71 (07:16, 06:15, 23:18, 19:22)

   K.K. „Dimitrovgrad“ : Džunić 7, Stefanović 8, Živković, Petrov, Čolić 4, Milanov, Andrejev 6, Lilić 3, Đukić, Đorđević 20, Mladenović 7, Ivanov

   U duplom košarkaškom programu, koji je večeras publika mogla da vidi u Dimitrovgradu, seniorska ekipa košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“ pretrpela je četvrti poraz u sezoni od „Jastrebca“ iz Aleksinca, rezultatom 55:71, dok su kadeti ostvarili prvu pobedu.

   Ono što zabrinjava više od poraza je totalno neefikasna i bezidejna igra seniorske ekipe, koja je pre ovog kola bila lider na tabeli. U prvom poluvremenu košarkaši „Dimitrovgrada“ uspeli su da postignu samo 13 poena, od toga 7 sa linije za slobodna bacanja. Da je, kojim slučajem, na drugoj strani ove večeri bila neka kvalitetnija ekipa, razlika bi na poluvremenu bila mnogo veća od +18 koliko su imali gosti. 

   U drugom delu „Dimitrovgrad“ se prenuo, zaigrao mnogo angažovanije i serijom od 9 uzastopnih pogodaka Đođevića uspeo da smanji prednost gostiju na samo 4 poena, ali je to bilo sve što se videlo. Gosti su izdržali pritisak, vratili se na +13 na kraju treće četvrtine, a u poslednjem periodu su samo održavali prednost i zasluženo pobedili.

   U veoma slaboj partiji domaće ekipe jedino se može izdvojiti Đorđević, koji je postigao 20 poena, od toga 14 u trećoj četvrtini, ali je to bilo premalo za pobedu. Sa druge strane maestralno je odigrao Krstić, koji je takođe postigao 20 poena, ali je uz to i razigravao saigrače.

   Košarkaški klub „Dimitrovgrad“ ima još jednu utakmicu do pauze. U sledećem kolu gostuju ekipi „Radan“ iz Lebana, koja je u seriji od 4 uzastopne pobede, a večeras je na gostujućem terenu savladala i „Kuršumliju“ sa 20 poena razlike.

T. Aleksov

Foto: Toni Aleksov

Написал/ла

Тони Алексов е роден през 1974 година в Димитровград. Със журналистика започва да се занимава в Радио-телевизия Цариброд като ученик в гимназията, а след това двукратно е професионално ангажиран (1995-1997 и 2000-2004 г.) Накратко изпълнява длъжността на заместник-редактор. Освен като журналист, работи и като оператор и монтажьор. Покрай ангажимента в РТ Цариброд, Алексов е сътрудник на БК телевизия през 2003 г., а сътрудничи и с Радио Пирот, Плус Радио и Радио Belle amie. Обучава се в няколко семинари организирани от ANEM (разследваща журналистика, цифров монтаж, журналистика в радиото и архивиране и обработка на данни). Участник е в многобройни телевизионни игри в националните телевизии („Узми или остави“, „Милионер“, „Да ли сте паметнији од ђака петака“, „Високи напон“, „Потера“). Алексов е бивш баскетболист и в момента е треньор на детските отбори в Баскетболния клуб Димитровград. Работи в Културен център Димитровград като документарист. Автор е на няколко проекта, които там се реализират.

Без коментар

Оставете коментар