Na “Gradini” tokom vikenda zaplenjene cigarete i devize

   Carinici su tokom vikenda na graničnom prelazu “Gradina” otkrili nekoliko prekršaja i zaplenili preko 40.000 evra i 57 boksova cigareta.

   Najpre je 13. januara 2017. godine prilikom redovne izlazne kontrole kod holandskog državljanina turskog porekla, u platnenom pojasu obmotanom oko struka, otkriveno preko 50.000 neprijavljenih evra.

   Putniku je vraćena dozvoljena suma od 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

   Narednog dana je u dva odvojena slučaja na ulazu u zemlju zaplenjeno 57 boksova različitih cigareta sa bugarskim akciznim markicama. Cigarete su najpre pronađene tokom pregleda putničkog kombija „Mercedes Sprinter“ bugarskih registarskih oznaka kojim je iz Bugarske ka Nemačkoj putovalo sedam putnika. Kombi se nalazio u zelenom kontrolnom prolazu, rezervisanom za putnike koji nemaju ništa da prijave za carinjenje. Kako se carinik ipak odlučio za detaljan pregled, među ličnim stvarima putnika otkrio je i 23 boksa cigareta „Marlboro“ i „Marlboro touch“ koji su bili umotani u peškire i razne delove garderobe.

   U razmaku od pet minuta dogodila se gotovo identična situacija. Zelenim kontrolnim prolazom je na ulaz u Srbiju pristigao putnički kombi „Mercedes Sprinter“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je iz Bugarske u Nemačku putovalo osam bugarskih državljana. Kao i u prethodnom slučaju i oni su rekli da imaju samo lične stvari, a onda je carinik među prtljagom pronašao dve torbe u kojima je bilo 34 boksa cigareta „Marlboro“, „Marlboro touch“, „Davidoff“, „Eve“ i „LM“.

Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар