Opšta bolnica u Pirotu od Češke razvojne agencije dobila 370.000 evra

   Od pre tri godine, kada je uspostavljena saradnja, Opšta bolnica u Pirotu je od Češke razvojne agencije dobila 370.000 evra u najkvalitenojoj medicinskoj opremi.

   Ovo su novinarima saopštili Goran Petrović, direktor Bolnice, Jirži Kral iz Ekonomskog odeljenja Češke ambasade u Beogradu i Dejan Ždrale, koordinator Češke razvojne agencije.

   – Saradnja je počela 2013. kada smo za početak dobili savremeni sterilizator,  nakon toga, dobili smo savremenu opremu za hirurške sale,  krevete za poluintenzivnu i intenzivnu negu, stolove za ginekološke preglede, umrežene monitore preko kojih se prati stanje pacijenata na više odeljenja odjednom i mnoštvo drugih aparata.  Oprema koja je zamenjena bila je stara preko 20 godina – konstatovao je direktor Petrović.

   Kral i Ždrale su pohvalili Bolnicu jer je ispoštovala sve rokove i druge pojedinosti koje su vezane za zajedničke projekte i zbog toga će saradnja biti nastavljena, tačnije već je nastavljena  usavršavanjem dvoje hirurga i isto toliko ginekologa u prestižnim češkim klinikama. Toliko pominjana oprema je proizvedena u Češkoj u kompanijama koje su među najpoznatijim u svetu i prepoznatljive u medicinskoj stručnoj javnosti.

Izvor i foto: Pirotske vesti

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар