U Nišu izvučeni parovi prvog kola Dejvis kupa između teniskih reprezentacija Srbije i Rusije

   U oficirskom domu u Nišu žrebom su izvučeni parovi za duel prvog kola Dejvis kupa između teniskih reprezentacija Srbije i Rusije.

   Srbija – Novak Đoković, Viktor Troicki, Dušan Lajović i Nenad Zimonjić

   Rusija – Karen Kačanov, Andrej Kuznjecov, Danil Medvedev i Konstantin Kravčuk. 

   U prvom kolu Dejvis kupa ni jednom  iz grupe od prvih  deset igrača sem Novaku, nije palo na pamet da zaigra za svoju reprezentaciju. Broj 1. Endi Marej za Veliku Britaniju protiv Kanade. Na ovom meču u Otavi neće biti ni Miloša Raonića.  Od ostalih igrača iz top 10 za reprezentaciju neće igrati ni Kej Nišikori, Marin Čilić, Gael Monfis, ni David Gofan, Tomaš Berdiht, Žo Vilfred Conga… Posle Đokovića najbolje rangirani igrač koji će igrati u prvom kolu Dejvis kupa je problematični dečko iz Australije Nik Kirjos (15).

   Nole je vojnik Srbije, jedina zvezda koja igra prvo kolo Dejvis kupa.

   Dejvis kup Srpsko-Ruski duel otvaraju Viktor Troicki i Karen Kačanov. Oni će na parket niškog „Čaira“ izaći u petak 3. februara u 15:00 sati, a nakon završetka njihovog meča sledi susret Novaka Đokovića i Danila Medvedeva.

   U subotu 4. februara u 15:00 časova igraju dublovi. Tandem Viktor Troicki  – Nenad Zimonjić suprotstaviće se Andreju Kuznjecovu – Konstantinu Kravčuku. Tim koji prvi stigne do tri pobede ide dalje.

   U nedelju 5. februara od 14:00 sati u prvom meču nastupiće Novak Đoković protiv Karena Kačanova, a posle njih igraju Viktor Troicki i Danil Medvedov.

   Podsetimo, srpski teniseri zazimaju bolje pozicije na ATP listama: Novak je drugi, Troicki 37. u singlu, dok je Nenad Zimonjić 52. u dublu, Karen  Kačanov zauzima 52. mesto, Andrej Kuznjecov 55, a Danil Medvedov 63. mesto u singl konkurenciji, dok je Kravčuk 146. igrač na svetu u dubl konkurenciji.

   Na kraju izvlačenja parova, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je reprezentativcima Srbije uručio po zlatnik sa likom cara Konstantina, kao uspomenu na ovaj događaj.

Žiža Kostić

Foto: Žiža Kostić

Сподели публикация
Написал/ла

Живорад Жижа Костич е роден през 1955-та година в Парачин, но още от едногодишна възраст живее в Ниш, където завършва основно и средно икономическо училище, а по-късно и частен факултет (катедра Журналистика) в Института за следване „Екоман” Грачаница – Прищина. Работи в Нишка банка в Ниш и в отдела й в Белград, както и в Народния театър Ниш на длъжност „бизнес секретар“, след което се насочва към медиите и журналистиката. В местните телевизии в Ниш работи като ТВ оператор (Телевизия Стар 5) и завършва школата на BBC в организацията на ANEM. През 80-те години става член на Асоциация на журналистите в Сърбия и започва професионално да се занимава с медии в току-що сформираната Градска телевизия, по-известна като Нишка телевизия. Времето на бомбардировките над тогавашната Съюзна Република Югославия през 1999-та година оставя голяма следа върху кариерата му и е назначен за военен оператор на командата на трета армия. В разгара на НАТО бомбардировките заснема въздушните нападения над гр. Ниш, а много негови автентични записи от този период обиколиха света. През 2009-та година по покана на тогавашния ректор на Нишкия университет с неколцина колеги и университетски професори участва в създаването на първата интернет телевизия на един университет в Сърбия. Поради икономически причини този медиен проект не стартира, но се създава интернет телевизионен портал „Нуит”. Работи в Университета в Ниш като оператор и монтажист и отговаря за връзките с обществеността. Баща му е царибродчанин. С удоволствие приема поканата за сътрудничество с портал „Фар”, за който смята, че е мултимедиен двуезичен информатор със своевременно и обективно отразяване на събитията.

Без коментар

Оставете коментар