FOTO: Najveće zavičajno okupljanje Caribrođana – „Caribrodsko veče 2017“

   Sveti Trifun – 14. februar.

   Prestonica Srbije – Beograd.

   Mesto okupljanja – Milošev konak.

   „Caribrodsko veče 2017“!

   Ovako je Aleksandar Saša Bogdanović – kmet (domaćin) zavičajnog okupljanja pozivao svoje zemljake, koji su se u velikom broju odazvali i došli na tradicionalno druženje. Caribrođani, njihovi prijatelji i rodbina već dve i po decenije nastavljaju tradiciju započetu 1991. godine.

   U čast Svetog Trifuna, praznika u narodu poznatijeg kao Zarezoja, veoma omiljenog u Caribrodu, ali i u znak poštovanja prema rodnom kraju, u poznatom ambijentalnom restoranu na Topčiderskom parku, okupilo se više od 120 gostiju.

   Članovi AKUD-a „Španac“ na početku proslave izveli su splet šopskih igara, a Blagoj Baga Vasov pozdravio je goste i zahvalio se Gordani i Draganu Maksimović, koji su 1997. godine, nakon kraće pauze, ponovo obnovili „Caribrodsko veče“, koje do danas živi i prenosi se na mlađe generacije.

   Prava domaćinska atmosfera, odlična usluga, bogat izbor kulinarskih specijaliteta, prijateljsko ćakanje, dobro raspoloženje, igra i pesma. Goste su zabavljali vrhunski caribrodski muzičari. Pilo se i dobro vino, a kako i ne bi, Zarezoja je.

   Nastavljena je tradicija i to je ono najvažnije sa porukom da mladi produže ovo druženje i narednih decenija.

   Deo ovogodišnje atmosfere sa Caribrodske večeri pogledajte u fotogaleriji.

   Do idućeg susreta zdravi bili i živeli!

P. Videnov, S. Aleksić Ćosa

Foto: Nebojša Videnov

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар