Carinici na “Gradini” zaplenili lekove i steroide

Carinski službenici su 14. marta na graničnom prelazu “Gradina” na ulazu u zemlju, detaljno pregledali automobil „BMW X5“ bugarskih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica bugarskih državljana. Oni su na granični prelaz došli trakom obeleženom zelenim semaforom, rezervisanom za putnike koji nemaju ništa za carinjenje, što su i rekli u razgovoru sa carinikom, tvrdeći da idu privatnim poslom do Beograda. Prilikom pregleda vozila, u torbi koja se nalazila u prtljažniku pronađeno je 40 pen uložaka leka „Gentropin“ belgijskog porekla.

Naknadnom proverom utvrđeno je da se radi o leku koji se koristi u terapiji kod dece sa urođenim ili stečenim deficitom hormona rasta, kao i da se ovaj lek nalazi na pozitivnoj listi RFZO, ali da je njegov uvoz strogo kontrolisan i da se izdaje isključivo na lekarski recept endokrinologa, jer je uočeno mnogo zloupotreba od strane bodibildera.

U torbi drugog putnika, pronađeno je 10 kutija sa ukupno 300 tableta steroida „Anadrol Depot“ od 50 mg. Pored neprijavljenih lekova i steroida, u ovom slučaju je zadržan i automobil, jer vrednost krijumčarene robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila.

Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар