Posle osam godina saradnje: Nišville ostao bez podrške NIS-a

Nakon osam godina saradnje Nišville jazz festival je ostao bez najznačajnijeg sponzora – Naftne Industrije Srbije. To se dešava u trenutku kada je Nišville postao jedan od 10 najboljih evropskih jazz festivala, po mišljenju londonskog lista „Guardian“.

Direktor Nišvilla Ivan Blagojević se zahvaljuje kompaniji NIS na dosadašnjoj pomoći jer je, ponajviše zahvaljujući NIS-u, Nišville i dostigao zavidan svetski rejting, ali i izražava žaljenje što kultura više nije u fokusu interesovanja kompanije, naglašavajući da će festival jako teško nadoknaditi gubitak ovako značajnog sponzora.

Koincidencija je i da je pre nekoliko godina  i prethodni veliki partner Nišvila – kompanija „Filip Moris“, takođe posle osam godina podrške festivalu – izbrisala kulturu iz svojih godišnjih planova podrške.

Direktor Blagojević podseća da je Savet festivala usvojio program Nišvilla 2017 kojim je predviđeno učešće 700 izvođača u sklopu 130 koncerata na 12 bina, kao i adekvatan finansijski plan koji će, posle otkazivanja NIS-a, teško biti realizovan.

Izvor i foto: Nišvil

Тагове на публикацията
Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар