NIŠVILLE JAZZ FESTIVAL SLAVI SVETSKI DAN DŽEZA U NEDELJU 30. APRILA!

Nišville jazz festival će i ove godine tradicionalno, šesti put za redom proslaviti SVETSKI DAN DŽEZA u nedelju, 30. aprila koncertima u Nišu i Bujanovcu.

Kao nastavak saradnje započete projektom “Džez – multikulturalni izraz” 2012, Nišville jazz festival i Dom kulture Vuk  Karadžić u Bujanovcu će upriličiti koncert za INTERNATIONAL JAZZ DAY u sali Doma kulture od 20h, gde će nastupiti sastavi “Irish Clovers” iz Niša i “Strangers from south” iz Bujanovca.

Celovečernji koncert u Nišu biće i ovom prilikom održan u saradnji sa klubom Feedback u nedelju, 30. aprila od 21h.

Nosioci programa biće Milan Petrović Quartet iz Beograda i DJ Master Flow iz Subotice, a predviđen je i tradicionalno jam session na kome će nastupiti mnogi niški renomirani muzičari jazz, blues, soul, funk i srodnih muzičkih pravaca.

Ovom prilikom pozivamo ovdašnje muzičare svih generacija da se pridruže proslavi svetskog dana džeza, ponesu svoje instrumente i budu deo ekipe, koja po običaju kroz spontano „džemovanje“ donosi neponovljiva i dragocena iskustva i muzičarima i publici.

Master Flow, DJ i producent iz Subotice, jedan je od pionira elektro sving, nju džez i elektro tango zvuka u regionu i frontmen prvog elektro sving benda u Srbiji “Bendtronica”. Zvanični je muzički saradnik brenda Levi Strauss & Co. u Srbiji od 2008. godine. Dj host je novosadske muzičke večeri JazzySad u kojoj kombinuje jazz-funk, modal, latino i disco trake iz svoje bogate kolekcije. Umetnik iza ovog aliasa je i menadžer “Midnight JazzDance” stejdža na renomiranom Nišvil džez festivalu, student dizajna i produkcije zvuka na prestiznom Tehničkom univerzitetu u Gracu i čest gost dj beogradskih i evropskih klubova koji neguju vinil kulturu.

Bend Milan Petrović Quartet (MPQ) oformljen je u martu 2011. godine u Beogradu i danas je jedan od aktivnijih instrumentalnih bendova. Prvi javni nastup imali su 24. marta 2011, na sessionu u okviru izložbe “Serbian Soul, БРЕ” fotografa Ivana Grlića. MPQ izvodi instrumentalni, funk, blues, jazz, sa raznim elementima world music-a, baziran na kompozicijama Milana Petrovića i karakterističnim aranžmanima svetskih i domaćih tema. Do sada imaju pet izdanja, i to „Excursion“,  „Favorites“, live sa tri pesme „High Voltage Studio Sessions Vol.2“, „Live @ Nišville Jazz festival 2014“ i „Dates“ objavljen 30.05.2016. godine, a snimili su ga u saradnji sa hrvatskim gitaristom Brunom Mičetićem.

Satnica nastupa:

21 – 22h DJ Master Flow

22 – 23h Milan Petrovic Quartet

23 – 02h Jam Session


Dobro nam došli na INTERNATIONAL JAZZ DAY! Ulaz za sve programe je besplatan!

Korisni linkovi:

https://www.facebook.com/events/646945088822287/

https://www.facebook.com/pg/MilanPetrovicQuartet/about/?ref=page_internal

www.nisville.com

https://www.facebook.com/NisvilleJazzFestival/

https://www.facebook.com/klub.feedback

Nišville press team

 

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар