Dimitrovgradske mlade nade “kraljice sportova“ ostvarile zapažene rezultate na Međuokružnom atletskom takmičenju u Pirotu

U Pirotu je 15. maja održano Međuokružno atletsko takmičenje osnovnih i srednjih škola. Na ovoj atletskoj smotri učestvovalo je preko 250 takmičara, koji su se nadmetali u 7 disciplina. Među atletičarima iz nekoliko okruga u Srbiji našli su se i dečaci i devojčice iz Osnovne škole „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada, kao i učenici iz osnovne škole „Bratstvo“ iz sela Zvonci

U pojedinačnoj konkurenciji Milica Stoicev osvojila je prvo mesto u trci na 100 metara sa vremenom 12.90, dok je Andrea Sergijev bila prva u disciplini skok u dalj, sa preskočenih 4.24 m. Obe dimitrovgradske atletičarke ostvarile su ujedno i lične rekorde.

Takođe, prvo mesto osvojila je i štafeta 4 x 100 m, u sastavu Marija Georgijev, Marija Stankov, Andrea Sergijev i Milica Stoicev. Druga mesta u pojedinačnoj konkurenciji osvojile su Marija Stankov u trci na 300 m i Marija Georgijev u disciplini skok u vis. Zapažene rezultate postigle su i Milica Gogov u trci na 600 m i Jovana Dimov u bacanju kugle.

Kod muškaraca, najbolji plasman od dimitrovgradskih atletičara ostvario je Sergej Stanulov. On je prvi prošao kroz cilj u trci na 300 metara, dok je Luka Ivanov bio drugi na 100 m.

U ekipnoj konkurenciji osnovnih škola prvo mesto zauzela je ženska pionirska ekipa OŠ „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada, dok je kod muškaraca najbolja bila ekipa Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Pirota,

Po prvi put na Međuokružnom takmičenju u atletici učestvovali su i učenici OŠ „Bratsvo“ iz sela Zvonci. Lazar Nikolov osvojio je 4. mesto u bacanju kugle, dok je Bojan Mladenov zauzeo 7. mesto u disciplini skok u dalj.

Dimitrovgradske učenike u Pirotu predvodili su Ivica Markov, profesor fizičkog vaspitanja osnovne škole „Hristo Botev“, Aleksandar Markov, sekretar  atletskog kluba„Balkan“ i Dušica Trajkovič Markov, trener u AK „Balkan“ iz Dimitrovgrada.

Republičko takmičenje u atletici održaće se 24. maja u Kruševcu.

 A. Todorov

Foto: pixabay.com/AK Balkan

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар