Fudbal: „Balkanski“ poražen od „Morave“ u Vladičinom hanu, opstanak u ligi (ne)moguća misija

Fudbaleri „Balkanskog“ pretrpeli su 20. maja poraz rezultatom 2:1 (0:0) od ekipe „Morave“ u Vladičinom Hanu, u okviru 28. kola fudbalske “Zone jug“. „Balkanski“ je stigao do prednosti golom Lazara Manića u 55. minutu meča, da bi „Morava“ u intervalu od 7 minuta postigla dva pogotka. Najpre je u 68. minutu Stanković bio precizan sa bele tačke za 1:1, a konačnih 2:1 za „Moravu“ postavlja Pavlović u 75 minutu meča.

U razgovoru za FAR, Nebojša Rangelov, trener „Balkanskog“ kaže da je suđenje do pogotka njegove ekipe u 55. minutu  bilo izuzetno fer i korektno, da bi u nastavku meča na scenu stupila sudijska trojka iz Leskovca na čelu sa Dušanom Marekom i odredila krajnji ishod meča.

Prema njegovim rečima, u 68. minutu na iznenađenje svih na stadionu sviran je nepostojeći penal za „Moravu“, nakon navodnog kontakta Saše Peševa i protivničkog igrača,  dok je za istu situaciju na suprotnoj strani glavni sudija pokazao faul u napadu. Rangelov dodaje i da je drugi pogodak domaćina neregularan i da je postignut iz evidentnog ofsajda.

Dva kola pre kraja prvenstva „Balkanski“ se nalazi na 12. mestu na tabeli sa 34. osvojena boda i predstoji mu teških 180 minuta, kako bi izborio opstanak u ligi. U narednom 29. kolu izabranici Nebojše Rangelova idu na megdan „Vranjskoj banji“, dok će u poslednjem kolu u Dimitrovgradu dočekati „Pustu reku“.

 А. Тodorov

Foto: T. Aleksov/P. Videnov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар