U Dimitrovgradu završen trodnevni turnir u mini fudbalu za decu – FK „Balkanski“ pobednik poslednjeg dana nadmetanja

U Dimitrovgradu je danas završen trodnevni turnir u mini fudbalu za decu, na kojem su učestvovali dečaci i devojčice od 1 do 6 razreda osnovnih škola u okrugu. Poslednjeg dana takmičenja u kategoriji dece 2004/05. godište, najbolja je bila ekipa FK „Balkanski“ iz Dimitrovgrada, koja je u finalu savladala KMF „Banjica“ iz Bele Palanke rezultatom 3:2. Treće mesto pripalo je devojčicama ŽFK „Jedinstvo 2014” iz Pirota.

O samom turniru, organizaciji i odazivu dece za portal FAR govorili su Branislav Vasov, predstavnik Sportskog saveza „Caribrod“ i Zoran Đurov, zamenik predsednika opštine Dimitrovgrad.

 

„Zadovoljan sam organizacijom ovog trodnevnog turnira, koji je okupio preko 140 dece od 1 do 6 razreda iz Dimitrovgrada, Babušnice, Pirota i Bele Palanke. Glavni cilj ove sportske manifestacije je popularizacija fudbala, da se deca okrenu zdravom načinu života i da se razvijaju u duhu sporta i fer pleja. Nadam se da će turnir poprimiti tradicionalni karakter i da ćemo i sledeće godine ugostiti mlade fudbalske nade ovde u sportskoj hali u Dimitrovgradu“ – kaže Vasov.

Zamenik predsednika opštine Dimitrovgrad, Zoran Đurov istakao je za FAR da će lokalna samouprava nastaviti da ulaže u sport, jer je to jedini način da se najmlađi odvoje od savremenih društvenih tvorevina, kompjutera, društvenih mreža i slično.

„Bio sam prisutan ovde u sportskoj hali sva tri dana trajanja turnira. Uvek postoji prostor da organizacija bude na višem nivou, međutim ovom organizacijom sam sasvim zadovoljan. Tome u prilog ide i raspoloženje ovih dečaka i devojčica, koji su na svakom koraku iskazivali radost i sreću. Verujem da ćemo iduće godine zajedno sa Sportskim savezom organizovati turnir šireg formata i uveren sam da je ovo samo početak saradnje na okružnom nivou, kada su u pitanju sportske priredbe za najmlađe. Moja je želja da sledeće godine u turnir uključimo i decu predškolskog uzrasta“ – kaže Đurov.

Organizatori prvog turnira u mini fudbalu za decu „Dimitrovgrad 2017“ su Sportski savez Caribrod, opština Dimitrovgrad i “Sportsko-turistički centar Caribrod”.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар