Novinarki RTS-a Dragani Sotirovski nagrada “Milan Pantić” za novinarsku hrabrost

Ovogodišnja dobitnica nagrade „Milan Pantić“ za novinarsku hrabrost je šef dopisništva RTS-a u Nišu Dragana Sotirovski, odlučio je žiri koji su činili predstavnici „Večernjih novosti“, UNS-a, NUNS-a, jagodinskih novinara i Nemanja Pantić, sin ubijenog novinara Milana Pantića.

Žiri je naveo da je Dragana Sotirovski pokazala novinarsku istrajnost, ali i kuraž da se suprotstavi lokalnim moćnicima i funkcionerima, čime je na najbolji način postala baštinik dela kolege čije ime nosi ova nagrada.

Kompanija „Novosti“ nagradu dodeljuje od 2002. godine.

Ove godine o nagradi je odlučivao žiri u sastavu Milan Babović, zamenik glavnog i odgovornog urednika „Večernjih novosti“, Vladimir Radomirović, predsednik UNS-a, Svetozar Raković, generalni sekretar NUNS-a, Ljubiša Bata Vujić, predstavnik jagodinskih novinara i Nemanja Pantić, sin ubijenog kolege.

Nagrada će biti uručena na dan kada je pre 16 godina ubijen Milan Pantić, u nedelju, 11. juna, u 12:00 sati, u prostorijama jagodinske biblioteke.

Pomen Milanu Pantiću biće u 11:00 sati na gradskom groblju u Jagodini. Milanove kolege će u 11:30 sati obići mesto gde je ubijen i položiti vence na spomenik na Trgu Milana Pantića.

Izvor: UNS (autor D. Bjelica)

Foto: aleksinac.net

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар