PREZENTACIJA BROŠURE – ISTRAŽIVANjE POTENCIJALA EKONOMSKOG RAZVOJA OPŠTINA BABUŠNICA, DIMITROVGRAD I BELA PALANKA

Živa politčka aktivnost danas u Babušnici. Povodom uspešno realizovanog preojekta „Istraživanje potencijala ekonomskog razvoja opština Babušnica, Dimitrovgrad i Bela Palanka“, koje je realizovao Kulturno-informativni centar bugarske nacionalne manjine – KIC „Caribrod“, a finansiralo Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske, danas je u opštini Babušnica održana promocija brošure „Istraživanje potencijala ekonomskog razvoja opština Babušnica, Dimitrovgrad i Bela Palanka“.

Brošuru je izdao KIC „Caribrod“, a nastala je kao krajnji rezultat pomenutog projekta. Pored domaćina današnjeg skupa, Dragana Vidanovića, predsednika opštine Babušnica i Dejana Lazarevića, predsednika SO Babušnica, promociji je prisustvovao i generalni konzul Republike Bugarske u Nišu, gospodin Edvin Sugarev, kao i gosti iz opštine Kostinbrod R. Bugarska, na čelu sa predsednikom opštine, Traikom Mladenovim i Atanasom Tenevim, predsednikom Skupštine ove opštine.

Današnjoj prezentaciji, prethodio je bilateralni sastanak najviših predstavnika opštine Babušnica sa gostima iz opštine Kostinbrod. Dva rukovodstva su razmenila iskustva u okviru dosadašnje prekogranične saradnje i realizovanim projektima, uz zajedničku konstataciju da postoje brojne oblasti u kojima mogu zajedničkim projektima da apliciraju kod Evropskih fondova u okviru Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija. Obe strane su se saglasile da u narednom periodu treba intenzivirati kontakte kako bi se sa pripremljenim zajedničkim projektima dočekali novi Konkursi Evropske unije koji treba da budu raspisani u septembru ove godine.

 Izvor: Info-servis Doma kulture Babušnica

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар