Pronađena deca iz sela Dragovita koja su se izgubila čuvajući stoku

Pripadnici Zajedničkih snaga Vojske i Policije, angažovani na obezbeđenju dela državne granice prema Bugarskoj, pronašli su dvoje dece starosti 16 i devet godina, iz sela Dragovita kod Poganova – u opštini Dimitrovgrad, koja su se izgubila čuvajući stoku.

Nestanak dece prijavio je otac na jednom od punktova Zajedničkih snaga. Hitrom reakcijom komande i pripadnika Zajedničkih snaga, veoma brzo otpočela je potraga za decom, koja su nakon celonoćne potrage, juče oko 10 sati pronađena na putu za selo Petačinci.

Pripadnici Zajedničkih snaga Vojske i Policije odveli su decu do Zdravstvenog centra u Dimitrovgradu, gde će im biti utvrđeno zdravstveno stanje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

“Pripadnici Zajedničkih snaga Vojske i Policije izvršavaju svoje zadatke obezbeđenja državne granice, sprečavanja ilegalnih prelazaka granice i pokušaja krijumčarenja ljudi. Ovaj put, kao i mnogo puta ranije izašli smo u susret zahtevima lokalnih meštana i uspeli da pronađemo decu koja su se izgubila. Briga o stanovništvu će i ubuduće biti jedan od najvažnijih zadataka za sve vojnike i policajce angažovane na ovom zadatku”, rekao je komandant Zajedničkih snaga pukovnik Vladeta Baltić.

Izvor: Tanjug/RTS

Foto: Petar Videnov

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар