Tribina o medijima u Vranju: “U susret novoj medijskoj strategiji – srpsko novinarstvo između normativnog i stvarnog”

“U susret novoj medijskoj strategiji – srpsko novinarstvo između normativnog i stvarnog” naziv je tribine, koja je u organizaciji Nezavisnog udruženja novinara Srbije, održana u Vranju.

O problemima u novinarstvu, pritiscima na medije, ali i na nejedinstvo medijskih organizacija, apatiju i autocenzuru govorio je Slaviša Lekić, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

On je ocenio da medijska strategija nije uspešno sprovedena, kao i da do septembra treba da bude urađena nova, uključujući i nove zakone, koji bi trebalo da uđu u skupštinsku proceduru. Pre toga je neophodno da se organizuju javne debate, smatra Lekić

Učestvujući u diskusiji generalni sekretar NUNS, Svetozar Raković, je govorio o lošoj primeni važećeg Zakona o javnom informisanju i medijima, koji je prilikom usvajanja toliko hvaljen iz zemalja Evropske unije.

Na tribibni je govorio i Vukašin Obradović, direktor ,,Vranjskih“.

Učesnike skupa je pozdravio predsednik Skupštine grada Vranja, Dejan Tričković.

Govorio je o informisanju ocenivši ga dobrim, kao i naporima koje lokalna samouprava ulaže da svoj rad učini transparentnijim.

,,Po istraživanjima Transparentnosti Srbije nalazimo se na trećem mestu, a u narednom periodu uradićemo web prezentaciju sa novim sadržajima“, rekao je Tričković.

Izvor: Jugpress

Foto: vranje.rs

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар