Od 15. do 28. jula 54. turnir u malom fudbalu „Dimitrovgrad 2017“ – Ukupan nagradni fond 740 000 dinara

U sklopu Caribrodskog sportskog leta od 15. do 28. jula u Sportskom centru Park biće održan 54. turnir u malom fudbalu „Dimitrovgrad 2017“. Seniorski turnir sastojaće se iz dva dela, tradicionalni i pozivni. U tradicionalnom delu turnira nastupiće 16 ekipa, koje će biti podeljene u četiri grupe sa isto toliko timova, dok će u pozivnom osam ekipa biti podeljeno u dve grupe. U turniru mlađih kategorija nadmetaće se mlađi i stariji pioniri. Ukupni nagradni fond ovogodišnjeg turnira je 740 000 dinara.

U izjavi za FAR, Vasil Andrejev najavljuje da će pored dimitrovgradskih ekipa na ovoj sportskoj smotri učestvovati i timovi iz Pirota, Bele Palanke, Babušnice, Niša i susedne Bugarske, a takođe očekuje se i dolazak finalista futsal lige Bugarske, ekipa „Levski“ i „UNSS“ iz Sofije, koje će se nadmetati u pozivnom delu turnira.

„Naš cilj je da kroz tradicionalni turnir animiramo što veći broj ekipa iz Dimitrovgrada. Prošle godine smo imali dosta dobar odziv što se tiče ekipa iz naše opštine, nadam se da će se taj trend nastaviti, jer na taj način promovišemo mlade igrače i uopšte fudbal na lokalnom nivou. U pozivnom delu turnira planiramo da okupimo najbolje futsal igrače iz Srbije i Bugarske. Juče smo imali sastanak u prestonici Bugarske gde smo dogovorili dolazak finalista futsal lige Bugarske, ekipa „LevskI“ i „UNSS“ iz Sofije. Kotizacija za tradicionalni turnir iznosiće 6000, dok će za pozivni biti 12000 dinara. Pobedniku tradiconalnog turnira pripašće novčana nagrada u iznosu od 130000 dinara, drugoplasiranoj 70000 i trećeplasiraanoj ekipi 40000 dinara. U pozivnom turniru nagrada za prvo mesto iznosi 270000 dinara, za drugo 130000, dok je za treće mesto obezbeđeno 100000 dinara“ – kaže Andrejev.

Kao i svake godine biće organizovan i turnir mlađih kategorija u kojem će se nadmetati mlađi pioniri (dečaci 2006. godište i mlađi) i stariji pioniri (dečaci 2002 – 2005 godište).

„STC dosta radi na promociji školskog sporta uključujući decu u sportskim aktivnostima bez novčane naknade, tako da je Organizacioni odbor turnira doneo odluku da ekipe u mlađim kategorijama koje u svom nazivu nemaju ime nekog sponzora neće plaćati uplatu za učešće na turniru. Inače, uplata za ekipe koje imaju sponzora je 1000 dinara za mlađe i 2000 dinara za starije pionire“ – ističe Andrejev. 

Izvlačenje za grupnu fazu turnira zakazano je za 14. jul, dok će 29. jula u okviru Caribrodskog sportskog leta u SC „Park“ u Dimitrovgradu biti održan koncert rok grupe „Neverne bebe“. Karte za turnir u malom fudbalu „Dimitrovgrad 2017“ prodavaće se po ceni od 50 dinara, dok cena kompleta karata iznosi 400 dinara. Sve informacije o turniru mogu se dobiti u prostorijama Sportsko-turističkog centra u Dimitrovgradu svakog radnog dana u periodu od 07:00 do 15:00 časova.

 A. Todorov

Foto: A. Todorov/S. Milanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар