Ružić i Dimitrov potpisali ugovor o dodeli sredstava dobijenih u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ i otvorili Uslužni centar i zonu besplatnog interneta

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić i predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov potpisali su danas u Dimitrovgradu ugovor o dodeli sredstava dobijenih u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“. Opština Dimitrovgrad je zauzela drugo mesto i samim tim osvojila novčanu nagradu u iznosu od 20.000 evra.

Tom prilikom ministar Ružić je izrazio zahvalnost građanima Dimitrovgrada što su u velikom broju uzeli učešće u ovoj nagradnoj igri i tako doprineli u borbi protiv sive ekonomije.

„Zahvaljujem predsedniku opštine i svim građanima Dimitrovgrada koji su učešćem u nagradnoj igri pokazali lojalnost državi Srbiji, društvu u kojem žive, privređuju i utiču na mnoge važne društvene procese. Važno je istaći da je samo u prvom kvartalu ove godine, za 46/47% povećan broj prijava zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Zahvalio bih se i bivšoj ministarki, sadašnjoj premijerki, Ani Brnabićm koja je omogućila da se jedan ovakav projekat realizuje, kao i NALED-u i Telekomu Srbiji, bez čije tehničke pomoći ne bi realizovali sve ove projekte. Nakon Dimitrovgrada, koji je zauzeo drugo mesto, obići ću i Belu Palanku, koja je osvojila prvo mesto, što je dokaz da Pirotski okrug zaista vodi računa o fiskalnoj konsolidaciji“ – istakao je Ružić.

„Izuzetno sam zadovoljan činjenicom što su građani Dimitrovgrada pokazali visok stepen odgovornosti učešćem u projektu koji je pokrenulo Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a koji su pomogli Naled i Telekom, kao i brojni privredni subjekti u zemlji. Sav novac dobijen u nagradnoj igri odlukom građana biće usmeren u rekonstrukciju turističkog info centra u Dimitrovgradu.

Opština ima veliki priliv turista iz susedne Bugarske. Između 5.000 i 10.000 bugarskih turista na mesečnom nivou dođe u Dimitrovgrad. Naš postojeći turistički centar je duboko sakriven u sportskoj hali i želja nam je da se premesti u centru grada, kako bi turisti lakše došli do informacija o turističkoj ponudi naše opštine. Zahvalio bih se Nacionalnoj alijansi za lokalni ekonomski razvoj – „NALED“, kao i kompaniji „Telekom“ na besplatnoj wi-fi zoni” – naglasio je Dimitrov.

U okviru posete Dimitrovgradu, Branko Ružić je zajedno sa predsednikom opštine Vladicom Dimitrovim svečano otvorio besplatnu internet zonu u centru grada i „Uslužni centar Opštinske uprave“ u Balkanskoj ulici br.7.

Ministar Ružić je nakon otvaranja istakao da sam centar predstavlja pionirski poduhvat u Srbiji i da je od izuzetnog značaja činjenica, da će ubuduće građani Dimitrovgrada na jednom mestu rešavati raznovrsne usluge u mnogo kraćem vremenskom periodu.

 ATodorov

 Foto: Slaviša Milanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар