„Hotel Sax Balkan“ – „Stovarište Stojanović“ i „Mlekara Stara Planina“ – „Hepi Stars“ finalni parovi turnira u Dimitrovgradu

Sinoć je u sportskom centru “Park” odigrano polufinalno veče na turniru u malom fudbalu „Dimitrovgrad 2017”.

Po dve utakmice odigrane su u konkurenciji tradicionalnog i pozivnog dela turnira. Sve četiri utakmice bile su neizvesne i borbene, a jedinu senku na proteklo veče ostavio je incident u susretu ekipa “Stovarište Stojanović” i “Evrogas”, kada su igrači započeli pravu “kafansku tuču”, koja je srećom brzo prekinuta, ali ne reakcijom obezbeđenja, već reakcijom nekolicine igrača. Kolika je krivica igrača za ovu tuču, jer u žaru borbe ponekad ne biraju sredstva da zaustave protivnika, još je veća krivica sudija, koji su takvu igru dozvolili.

Najgori deo ovogodišnjeg turnira su sigurno sudije. Publika u Dimitrovgradu imala je priliku da u proteklim izdanjima Turnira vidi vrhunske ekipe i pojedince u futsalu, ali sudije su blago rečeno uvek bile 3 lige ispod. Ove godine, kada je kvalitet ekipa poprilično izjednačen, neke sudijske odluke do izliva besa dovodile su obe ekipe, ali i publiku. Neshatljivo je ponekad svima u “Parku” primenjivanje pravila davanja prednosti, dosuđivanje samo jednog faula, iako ih je u međuvremenu bilo najmanje 4 i neujednačen kriterijum prilikom dodele opomena.

Ovo su samo neki pokazatelji da sudije iz Pirota nisu dorasle ovom Turniru. “Nemamo bolje” nije opravdanje. Ima sigurno boljih sudija od ovih, koji trenutno sude i samo treba pronaći način da oni dele pravdu na sledećim izdanjima Turnira.

Da se vratim fudbalu.

Finale u Tradicionalnom delu izborile su dimitrovgradske ekipe “Hepi Stars” i “Mlekara Stara Planina”. Iako su oba tima bili favoriti na papiru, lako se moglo dogoditi da obe ekipe, umesto u finalu, igraju u borbi za treće mesto. 

Igrači “Hepi Starsa” su teškom mukom uspeli da izbore nerešen rezultat protiv ekipe “MFK Bulgari” i da slave posle boljeg izvođenja penala.

“Mlekara Stara Planina” je imala sigurno vođstvo protiv ekipe “Kafe Maj Plejs” od 3:1, a onda se desio nesvatljiv pad, možda posledica “tanke klupe”. Izjednačila je ekipa “Kafe Maj Plejs” na 3:3, pa je i ovo polufinale rešeno izvođenjem penala. “Mlekara Stara planina” je dobila seriju sa 3:2.

Veliko finale Pozivnog dela, imaće svoju reprizu od prošle godine. U njemu će se sastati “Hotel Saks Balkan” i “Stovarište Stojanović”.

“Hotel Saks Balkan” je rutinski pobedio ekipu “Mlekara Stara Planina”, ali rezultat sigurno nije realnost koja se videla na terenu, već posledica igre “Mlekare” sa 5 igrača, bez golmana, što su iskusne nišlije lako rešile u finišu utakmice.

Najuzbudljiviji susret večeri odigrali su “Stovarište Stojanović” i “Evrogas”. Branilac titule iz Pirota slavio je sa 1:0 golom Pavla Pejčića. U pravoj muškoj borbi, publika je videla drugačiji susret od onog, kada je “Evrogas” previše lako savladao “Stovarište Stojanović” i na taj način ostvario plasman u polufinale. Tu stajem sa fudbalom i ponovo se vraćam na suđenje.

Kada u prvim minutima susreta vidite da na sve strane sevaju varnice, ne treba na te varnice dolivati ulje, već varnice morate odmah ugasiti. Sudije su se pretvarale da ne vide i ne čuju, igrači su pojačavali duele i samo sreća je zaslužna da nema teško povređenih. Na kraju se desila i tuča, koja je ubrzo prekinuta i zamislite, niko nije dobio niti žuti karton.

Ne sudi se tako ni utakmica prvog kola, a kamoli polufinale Turnira u Dimitrovgradu.

Nadam se da će u nedelju, kada se igraju finalne utakmice, sudije biti za nijansu hrabrije jer nadati se da će biti bolje što se kvaliteta tiče, uzaludno je gubljenje vremena.

Evo i rasporeda utakmica na turniru za nedelju 30. jul:

18:20 mlađi pioniri FINALE “Mapet šou” – “KMF Pirot”

19:00 stariji pioniri FINALE “Hotel Saks Balkan” – “Mlekara Hranko”

19:40 vetarani FINALE “D’Artanjan” – “Caribrod 60”

20:20 tradicionalni deo za treće mesto “Kafe Maj Plejs” – “MFK Bulgari”

21:20 pozivni deo za treće mesto “Mlekara Stara planina” – “Evrogas”

22:00 tradicionalni deo FINALE “Mlekara Stara planina” – “Hepi Stars”

22:50 pozivni deo FINALE “Hotel Sax Balkan” – “Stovarište Stojanović”

U fotogaleriji FAR-a pogledajte detalje sa sinoćnjih utakmica.

 T. Aleksov

Foto: Toni Aleksov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

Сподели публикация
Написал/ла

Тони Алексов е роден през 1974 година в Димитровград. Със журналистика започва да се занимава в Радио-телевизия Цариброд като ученик в гимназията, а след това двукратно е професионално ангажиран (1995-1997 и 2000-2004 г.) Накратко изпълнява длъжността на заместник-редактор. Освен като журналист, работи и като оператор и монтажьор. Покрай ангажимента в РТ Цариброд, Алексов е сътрудник на БК телевизия през 2003 г., а сътрудничи и с Радио Пирот, Плус Радио и Радио Belle amie. Обучава се в няколко семинари организирани от ANEM (разследваща журналистика, цифров монтаж, журналистика в радиото и архивиране и обработка на данни). Участник е в многобройни телевизионни игри в националните телевизии („Узми или остави“, „Милионер“, „Да ли сте паметнији од ђака петака“, „Високи напон“, „Потера“). Алексов е бивш баскетболист и в момента е треньор на детските отбори в Баскетболния клуб Димитровград. Работи в Културен център Димитровград като документарист. Автор е на няколко проекта, които там се реализират.

Без коментар

Оставете коментар