Završno veče Nišville-a – Candy Dulfer počasna građanka Niša

Poznata holandska saksofonistkinja Candy Dulfer od sinoć je počasna građanka Niša. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović uručio joj je ovo priznanje neposredno pred njen nastup.

Organizatori su ovu odluku obrazložili kao zahvalnost umetnici za dosadašnju promociju grada Niša, kao i dodatnu motivaciju da kao počasna građanka nastavi sa promovisanjem Niša i Nišville džez festivala.

Poslednje veče festivala obeležila je kiša, ali i nastup svetski poznatog Toma Harella. Nastupili su i džez sastavi – „Big band Gverillaz“, „Silent Blast“, „Tbilisi Big band“ i „Visions of a Nomad“. Nešto posle ponoći zabavu je nastavio Rambo Amadeus, a prvoklasni alternativni sastav „E-play“ svirao je kao poslednji u Tvrđavi.

Podsetimo, od planirana četiri dana glavnog programa Nišville-a, zbog nevremena je izostao jedan. Propuštena subota biće realizovana u petak, kada će nastupiti Darko Rundek sa svojim bendom “Apokalipso now” i niška grupa “Very naiss“ sa Ivanom Kurtićem. Koncert će biti održan u Tvrđavi i za njega će važiti postojeće karte sa Nišville-a.

Izvor: Nišville jazz festival

Foto: Miloš Stojanović

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар